čtvrtek 9. prosince 2010

Biblické zamyslenie

„Ty si mi ochrana a záštita, na tvoje slovo sa najviac spolieham.“ (Žalm 119,114)
„Preto sa namáhame a zápasíme, lebo máme nádej v živého Boha, ktorý je spasiteľom všetkých ľudí, najmä veriacich.“ (1.Timoteovi 4,10)

V ťažkých časoch, zvlášť keď sa dostaneme do bezvýchodnej situácii, je Božia pomoc oveľa viacej potrebná, než vtedy, keď nám je dobre a sme šťastní. Veď nie nadarmo sa hovorí, že čím väčší kríž, tým Bohu blíž.
Lenže naozaj máme na Boha spoliehať len vtedy, keď nám je zle? Božie slovo je síce účinný liek, ale je aj náš každodenný chlieb. Podobne ako prijímame v jedle rôzne vitamíny a minerály, bez ktorých by sme ľahko ochoreli, musíme aj Božím slovom žiť na každý deň.
Toľko toho, zvlášť v posledných rokoch, počúvame o zdravej výžive a dokonca sme ochotní si priplatiť, len aby sme predišli chorobám. O nič menej by sme sa mali starať o zdravú duchovnú výživu, aby sme predišli všelijakým stresom a depresiám.
A keď už sa stane, že predsa len nás nejaká „choroba“ skláti, vtedy nezabúdajme na ten najúčinnejší liek, na uzdravujúce Božie slovo.
A ešte niečo: Pán Ježíš by nemal byť pre nás len záchrankou, ktorú voláme keď je už ozaj zle, ale celoživotnou záchranou, pretože v Jeho náručí nám nič zlého nehrozí.

Žádné komentáře:

Okomentovat